13 June 2014

That so funny :)

Pakat duk besila sembang pasai masa depan kekonon nye..... Nak kawen pakai bju cane, nak bapa pasang baju, nak hantaran bapa juta( typical girls kan) untilllllllllll... Dorg tnye mcm mana ley kenal partner masing..... Sorang2 cita.... Ada dulu yang kurus pastu sama2 gemok, macam2 la.... My turn.... Aku senyap... Weyhhh aku nak cita apa?????? So then aku pun saja wat ramah tamah... Ehem.... Korang pecaya lagi x ada org fall in love dr fb?????? Muke tem tu masing2 mintak penyepak.... Dorg cakap bosan bosan bosan..... Hahaha.... Hmmmm..... Dorang cakap ade je org cple dr fb... Tapi benda tu epic sangat la mun.... Aku just senyum.... 
Lemme tell u a story..... One day, almost one year ago, as usual... Balek dr kelas.... Makcik belari2 nak balek sebab nk on9, ok then lompat atas katil cucuk broadband benda petama yg makcik buka is fb.. Sy ulang skali lg FB... Zaman tu mmg org gila fb.. Tem tu makcik bru blajar level matrik level2 budak lepas spm gitu.... Makcik dapat matrik pineng.. Kmpp... Matrik paling best.... No rules!! Tu yg makcik feeling llove dgn matrik tu... Tp matrik tu agak sengkek waktu tu.... Wifi dpt dekat kafe ajeh... Ok sambung cita, sambil kuak lentang, makcik tengok ada fren request... Buka, baca nma dulu, ok nama xrare nama org melayu... Actually makcik tem ni nak prove2 org suka hati makcik dah xbapa berani... Makcik usha lgi lgi dan lagi..... Dalam punye usha... Amboi sakarstik nya.... Hmm makcik xyakin dia ni melayu... Hahahaha... Kuangjaq kan???? Makcik pikir dia endon barang kali...kawan pun tem tu ada 200 je kot....gerun ah... Fake fb ke... Waktu tu dia buat dp gmbr dia pakai bju hitam xsalah la.... Alah abaikan jela.......
After 2 month xsalah.... Makcik bka fren list lgi... Still ada mamat ni... Tp kali ni baru makcik perasan rupa nya ada mutual fren.. 2 org... Both my senior... Perhaps dia ni maybe senior ceq kooot... Ok done apiprove.... Tem tu makcik igt lagi... Magrib dh kotttt... Lepas approve trus mesej masok....
Dia : " lame nye baru app"
Aku : "huhu sebok sikit, ni baru on9 "
( muke fake time ni.. Hala padahal tiap hari on9.. Motif kau cakap kau xon9 smpai 2 bulan..tipu terok )
Aku : " kita kenal ke hm?"
Dia : " eh xkenal ke? Owh sy igt kawan sy.. Sbb ada mutual fren dgn kwn sy"
( hek elehhhh)
Aku : "owh x... Xkenal pun"
Dia : " xboleh kawan ke kalau x kenal?"
Aku : " xdela boleh je"
(kriiikk krriiikk awkward awkward)
Aku : " eh dh magrib la sy smayang dulu,ye salam"
Cara paling selamat nak lari kan diri hahahaha...
From that day dia ada la antr msj kat aku... Aku dh tau dia blajar mana, umo bapa, org mana... Kadang setiap hari dia msj kadang 2 mgu bru dia msj... Tp yg lawak dia just tegur hai,salam,oiit, tu je bila mokcik balas dia senyap xpun dh offline... Oi main2 plak... Benda ni berterusan until oktober thun leps.... Kalau msj aku akan tnya dia bila nak grad? Bila final? Huhu...until now.... Cakap nak cita mcm na leh kenal je kan.... Cukup la tu.... Sebaik baik hubungan biarlah sebagai rasia :) ... Mohon awak jgan gatal buka blog sy n bace post ni... Masak mokcik nanti huahaha

1 comment:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete